Welkom

Er is altijd meer potentiëel waar te maken!

Er is altijd meer leven en creatie (of schepping) mogelijk,

je hoeft niet vast te blijven zitten, of je tevreden te stellen met hoe het is.

 

Je bent een leider,

omdat je werkt met andere mensen,

omdat je een officiële leiderschapsfunctie bekleed,

omdat je actie neemt om dingen te veranderen naar iets beters.

 

Je weet wel dat je goed werk doet (mensen helpen, je team leiden, beheren van grote innovatie projecten, sociaal werk, enz.), maar soms bekruipt je toch het gevoel dat je leven niet optimaal is, dingen werken nèt niet goed genoeg, eigenlijk zit je een beetje vast. Waarschijnlijk ben je echt wel goed om te zien welke stappen anderen moeten zetten, of wat er moet gebeuren in projecten, maar voor jezelf blijft het allemaal een beetje vaag... Er moet toch meer mogelijk zijn, niet?

Of je bent op zoek naar wat meer leven in de brouwerij, meer effecten van participatie processen, meer capaciteit voor werkelijke innovatie voor de projecten of de ondernemingen waar je in betrokken bent.... je weet echter niet hoe dat te bereiken. Er moet toch meer mogelijk zijn dan wat er momenteel is?

[Je zal vlug merken dat deze website oud is! Niet meer bijgewerkt sinds eind '16... mijn energie en passie is uitgegaan naar het co-creëren van Spotted Zebras, en het vormen van een coöperatie die deel zal worden van de Percolab familie. Wat hier geschreven staat, daar sta ik nog altijd helemaal achter en is nog altijd de essentie van wat ik bied... alleen de context waarin ik werk verandert.]

Wat ik aanbied, zou goed kunnen passen…

  • als je helderheid wil over wat er werkelijk gaande is
  • als je er al eens aan dacht om een goede coach-mentor te vinden, maar nooit wist wie te contacteren met je vaag ongenoegen en halfbakken vragen
  • als je aanvoelt dat er limieten zijn aan je huidige niveau van kennis en bewustzijn, maar wat kan je er aan doen? alweer een volgende cursus of training volgen?
  • als je zou willen weten welke stappen je kan nemen zodat deugd en vervulling over je leven en werk weer terug komen?
  • als je verstaat dat er altijd-en-overal een persoonlijk aandeel is om naar te kijken als je meer potentieel wil zien in je projecten en je onderneming.
  • En ook: als je begint te snappen dat het systemische een grotere invloed heeft dan je ooit voor mogelijk hield

 

Ik vermoed dat je helderheid en diepere inzichten wenst op verschillende niveaus - ook al besefte je je niet dat het dit was wat je miste:

  • helderheid en inzichten die lichaam en geest weer verbinden - en oefeningen om het zo te houden
  • helderheid en inzichten over hoe het individuele en het collectieve samenhangen - en handvaten om dit potentieel ook werkelijk te benutten
  • helderheid en inzichten die het persoonlijk en systemische verbinden - en zien hoe dat werkt in je eigen context
  • boven alles: je wil een volgende stap nemen! In de richting van meer betekenis, meer efficiëntie, meer bewustzijn, meer vernieuwing. Meer van je potentieel waarmaken.

 

Hallo! Ik ben Ria Baeck

Ooit beschuldigde mijn toenmalige partner mij dat ik altijd meer wilde. Dat verlangen in mij leek heel verkeerd te zijn - tenminste volgens hem. Als reactie daarop probeerde ik het te verbergen, tot aan een punt waarop ik besliste: Ja! Ik wil meer! Dit ging niet over het hebben van meer geld of meer dingen, het ging, en gaat nog steeds, over een meer creatief en vervullend leven. Dat is de drijvende kracht, de passie in mijn leven; ook voor anderen, voor ondernemingen, voor de goede zaak; voor alles eigenlijk. Omdat ik een diepe overtuiging heb - en ook de ervaring! - dat er altijd meer is dat kan gerealiseerd worden.

Om dit potentieel te bereiken, zowel in je persoonlijk leven als in eender welk collectief streven, heb je je innerlijk aanvoelen meer nodig dan wat we gewoon zijn in ons dagelijks leven. Je moet de subtiele signalen oppikken, ernstig nemen en volgen. Zo heb ik vele signalen opgevolgd die me uit veel te kleine doosjes hebben geleid in de richting van een uniek en een echt vervullend leven, vol met interessante mensen en projecten. Ik houd van dit opsporen en nasporen!!! Ik zit vol passie hoe je jezelf en je projecten kunt leiden naar meer! 

Waarom?

Omdat ik meer impact wil hebben in de wereld; omdat ik meer betekenisvol werk wil creëren. Als meer mensen hun innerlijk potentieel kunnen aanboren, als meer organisaties de collectieve intelligentie van al hun mensen zouden kunnen gebruiken, als projecten niet zouden ingesnoerd worden door beperkende overtuigingen, dan denk ik echt dat het leven op aarde beter zou zijn voor iedereen en alles. Volgens mij is het tijd om dit te leren en uit te proberen, meer dan ooit.

Ik weet zeker dat er altijd delen verborgen blijven in de donkere hoekjes van ons zelf, van onze organisaties en in de projecten waarin we werken. Samen met jou wil ik ze opsporen, opzoeken en ontdekken. Ik zal ook modellen en kaders aanbieden die je leren onderscheiden en een dieper begrip aanbieden van wat je tegenhoudt om de volgende stap te zetten. Alleen dan zal je de subtiele duwtjes aanvoelen, en het zal niewe wegen en nieuwe mogelijkheden tonen. Plots is er dan ruimte en tijd om werkelijk te kijken naar wat je wil in de toekomst en hoe je meer van je mogelijkheden kan leven.

Terugkijkend naar mijn leven – ja, ik ben al een grootmoeder van 6! – lijkt het een samenraapsel van erg verscheiden jobs en interesses. Maar er is een rode draad doorheen alles: hoe krijg ik meer van het potentieel gerealiseerd in het dagelijkse leven? Van mensen, van gesprekken, van teams, van organisaties, van netwerken, van bedrijven... De vraag: Wat is het volgende? is altijd aanwezig bij mij en houdt mijn leven en werk altijd op het scherp van de snee.

Of je met mij werkt in coaching (individueel of in groep), in het begeleiden van grote groepprocessen (multistakeholder) of in innoverende projecten - je zal altijd meer vreugde, meer diepgang, meer inzichten, meer vernieuwing vinden - meer van wat mogelijk is. Voorbij wat (slechts) mogelijk lijkt. 


Co-creatie

Open Projecten - Workshops - Trainingen

Coaching

Hosting en Begeleiding

Systemische Opstellingen